Annons

Putin ringde Argentinas president efter VM-guldet

Argentina är världsmästare i fotboll.
Efter guldet ringde Rysslands president Vladimir Putin till sin argentinske motsvarighet Alberto Fernández.
Fotboll • Publicerad 19 december 2022
Rysslands president Vladimir Putin.
Rysslands president Vladimir Putin.Foto: Gavriil Grigorov/AP/TT

Putin uttalade sig om VM-finalen i Qatar när han besökte den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko i Minsk på måndagen.

– Jag såg andra halvlek när ställningen redan var 2–2. Jag såg förlängningen och sedan kunde jag, så klart, inte låta bli att ringa Argentinas president och gratulera honom. Jag vet att Argentina är en fotbollsnation, människorna där älskar verkligen sina spelare, säger Putin enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Annons

Det ryska landslaget skulle spelat playoff för att försöka nå fotbolls-VM i Qatar, men blev uteslutet i och med Rysslands invasion av Ukraina.

En annan ryss som var nöjd över Argentinas VM-guld var ishockeyspelaren Aleksandr Ovetjkin, till vardags i Washington Capitals.

Den ryske målsprutan – NHL:s näst bäste målskytt genom tiderna – är sedan länge tillbaka ett stort fan av Lionel Messi och efter VM-finalen publicerades gamla bilder på de två tillsammans på sociala medier.

– Jag var väldigt exalterad. Alla vet att han (Messi) är min favoritspelare och att till slut få se honom nå sin dröm och vinna VM… det är stort för honom och jag är glad för hans skull, säger Ovetjkin enligt AP.

Argentina vann VM-finalen mot Frankrike efter straffar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons