Annons

Publikfest i Borås blev första steget mot VM

I april åker man till VM i Florida. Under lördagen tävlade Musketeers Funky Cheer på hemmaplan i Boråshallen - som ett första steg på säsongen. 2 000 personer uppges ha befunnit sig på läktarna.
Cheerleading • Publicerad 2 december 2017 • Uppdaterad 5 december 2017
Musketeers Funky Cheer.
Musketeers Funky Cheer.Foto: Anders Robertsson

– Borås har verkligen blivit en cheerstad, säger Thyra Nyman, tränare i MFC.

Välfyllda läktare, dånande musik, ljusshow och ett myller av aktiva. Under lördagen arrangerades November Cup i Boråshallen av det lokala företaget R4W. Totalt gjordes runt 100 starter och deltagare fanns från Sverige, Norge och Finland.

Annons

Med fanns bland annat boråsarna Musketeers Funky Cheer med laget Caliber 5. Man deltog i klassen Senior level 5.

– Vi är nöjda med insatsen, säger tränare Thyra Nyman. För att vara så här tidigt in på säsongen var det bra. Men det var verkligen inte den bästa prestationen vi gjort. Stunten hade kunnat stå exempelvis.

Nyman menar att November Cup bidragit till att få sporten större i Borås.

– Det är jättekul att få tävla på hemmaplan. Tävlingen har vuxit under ett par år och lag från riktigt många städer och länder är här. Borås har verkligen blivit en cheerstad, tack vare den här tävlingen och att DM brukar gå här.

November Cup är startskottet på säsongen. Den stora händelsen för Caliber 5 är VM i Florida, som avgörs i slutet av april. Dit är man kvalificerade.

– Vi har inte varit med tidigare, så det blir en stor upplevelse, säger Nyman. Det är något man har drömt om sedan man började med det här, både jag och mina aktiva. Vi har DM i mars och VM i april. Så det är på mästerskapen vårt primära fokus ligger.

Ludvig LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons