Annons

"Publiken gav luft under vingarna"

Pär Mårts vill se Globen som Tre Kronors hemmaborg. Det fick han göra mot Kanada. – I dag fick vi luft under vingarna tack vare publiken, säger den svenske förbundskaptenen.
Sport • Publicerad 17 maj 2013

En kvartsfinalsorti för andra året i följd var bara en period borta. Men till slut stod Mårts som en vinnare i båset – efter en sanslös vändning inför en jublande hemmapublik.

– Det är klart att man blir glad. Det är det här det går ut på, det är det här man vill uppleva som ledare, säger Mårts.

Annons

När dramat i Globen avgjordes var stämningen äntligen av VM-klass.

– Jag hörde publiken väldigt mycket och de var med och sjöng på slutet. Jag tror att det är viktigt att vi får känna att det här är vår borg, säger Mårts.

Vägen till kvartsfinalen var ojämn och krokig. Väl där gjorde Tre Kronor turneringens bästa match och slog ett stjärnspäckat Kanada.

– Jag är glad för killarnas skull för jag tycker de är värda det här. Svensk hockey är värd det här.

Att Tre Kronor – i och med både Rysslands och Kanadas uttåg ur turneringen – nu plötsligt seglar upp som en guldfavorit vill Mårts inte höra talas om.

– Jag skiter fullständigt i sånt där. Det blir en jättetuff match mot Finland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons