Proffsdrömmen nära

Enkel biljett till pojkdrömmen.
Det är vad handbollskillarna Emil Järvinen, Daniel Hallstensson och Adam Lillvik viftar med.
På måndag lyfter planet som tar dem till Madeira och livet som handbollsproffs.
Sport • Publicerad 5 augusti 2009

Det är mindre än en vecka kvar.

Adam Lillvik, Emil Järvinen och Daniel Hallstensson vågar äntligen tro på att det stora äventyret de ska ut på verkligen är sant.

De sitter nämligen alla tre runt fikabordet och tummar på flygbiljetterna som de just fått i sin hand.

– Biljetterna är det viktigaste av allt att hålla reda på, förmanar Orlando Oliveira.

Det är Oliveiras kontakter på Madeira som gjort pojkdrömmen verklig för Boråstrion. Det är hemma hos honom i Skene som de blivande proffsen, tillsammans med sina fäder, sitter och får de sista instruktionerna inför resan.

– Vi är oerhört tacksamma, utan Orlando hade det här fantastiska aldrig hänt. Och han har hjälpt oss helt ideellt, säger Daniel Hallstensson medan de två polarna nickar instämmande.

– Jättekul att kunna hjälpa ungdomarna, jag har följt deras handbollskarriärer i många år och vet hur fina killar de är, säger Oliveira som är född och uppvuxen på Madeira men bott i Sverige i över 30 år.

Klubben som värvat svenskarna heter CS Maritimo och är nykomling i högsta ligan. Från början var endast Lillvik tänkt som svensk förstärkning. Tiomånaderskontraktet skrevs på i början av sommaren. Men så kom förfrågningar om både en stor stark och tung mittsexa och en duktig målvakt.

Där passade Järvinen och Hallstensson in perfekt.

– Underbart att vi tre kompisar som umgås privat hamnar i samma klubb, det blir en fullträff både på och utanför plan, säger Lillvik.

Järvinen och Hallstensson har ännu inte skrivit på sina kontrakt, men enligt Oliveira är det en formsak innan de precis som Lillvik blir heltidsproffs på den portugisiska paradisön.

– Vi känner varandra utan och innan, vet hur de andra tänker och agerar på plan. Jag är övertygad om att vi kan tillföra laget mycket, säger Adam Lillvik.

Förutom en med svenska handbollsmått mätt bra lön väntar fri mat, fri bostad, fri tvätt?

– Låter fortfarande för bra för att vara sant. Det börjar pirra ordentligt nu, säger trion.

Samtidigt är de på det klara med vilket ansvar som väntar.

– Vi är värvade för att förstärka laget. Det är ett stenhårt yrke som väntar oss!

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.