Premiär för BT Fotboll – en podd om snackisarna i Sjuhärad

Fotboll Artikeln publicerades

Inför säsongspremiären 2019 lanserar BT en podd som spänner mellan Vävarevallen och Borås Arena.

– Den kommer att handla mycket om snackisar  – antingen det är ett drömmål i Rångedala eller hur Elfsborg tränar, säger BT:s fotbollskrönikör Oskar Pålsson.

Podden heter kort och gott BT Fotboll och har premiär på fredag. Den är uppbyggd av tre segment – Elfsborg, Norrby och lokalfotboll – och kommer att sätta fokus på allt från damernas division ett till herrarnas division sex.

– Det händer extremt mycket inom lokalfotbollen som sällan når allmänheten och det är kul att kunna sammanföra det med elitlagen och skapa ett gemensamt forum, säger Oskar Pålsson, och exemplifierar med ett par av den här säsongens hetaste värvningar i de lägre divisionerna:

– Nino Osmanagic till Baik i division fem och Mohammed Ali Khan till Byttorp i samma serie är ju värvningar man inte såg komma.

– På elitnivå står Elfsborg inför ett extremt viktigt år, sett till hur fiaskoartat 2018 blev. Många spelare har värvats, ännu fler lämnat – och det finns hur mycket som helst att snacka om kring det gulsvarta lägret.

Varför poddformatet?

– Samtalet i en podd är mer avslappnat, spontant och direkt och det är dessutom mer flexibelt att ta till sig än att läsa en artikel eller följa en sändning. Man kan lyssna på bussen, vid lunchbordet eller när man ska sova.

Poddens andra huvudperson är Ismet Tursic, som driver bloggen Fotboll 033, ofta kommenterar lokala livesändningar och dessutom tränar Äspereds IF i division V. Han ser podden som ett bra komplement till den fotbollsbevakning BT redan har.

– Det är ett naturligt nästa steg för att profilera fotbollen i Sjuhärad.

Vad ser du fram emot att ta upp?

– Jag hoppas att våra lyssnare kommer att sätta agendan, att de hör av sig och berättar vad de vill att vi ska ta upp.

Här hittar ni BT Fotboll

Fakta

BT Fotboll

Vad? En podd om Elfsborg, Norrby och lokalfotbollen i Sjuhärad.

Vilka? BT:s fotbollskrönikör Oskar Pålsson och lokalfotbollsbloggaren Ismet Tursic med gäster.

Var? Kommer att finnas på iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns, men även på bt.se.

När? Premiär fredag 22/3 med Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson som gäst.

Missa inte: Onsdag den 10 april 19.00 spelas BT Fotboll in live på Pitchers i Borås. Då kommer även fotbollsbilagan att delas ut – två dagar innan den landar i brevlådan.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.