Annons

Oviss framtid för Lasse Nilsson efter ligaguldet

En tuff vår men ett danskt ligaguld blev det.
Sport • Publicerad 20 maj 2008

FOTBOLL ÅLBORG

– Nu ska vi fira titeln och sen ska jag ha semester, säger Lasse Nilsson.

Annons

Han har varit utlånad från den tuffa vardagen i franska St Etienne för att få en nystart. Det har blivit två mål på tolv matcher och kämpigare än anfallaren trott.

– Jag kom hit för att spela och det har varit skoj med fotboll igen, men jag har inte nått den form jag velat och fått arbeta hårt både med formen och det mentala.

– Samtidigt har jag varit med om att ta guld och gjort ett bra arbete för Ålborg.

Ingen fortsättning i Danmark?

– Det hade nog både jag och klubben tyckt varit en bra lösning, men har varit klart från början att det bara handlar om de här sex månaderna.

Anledningen är förstås ekonomin. Ålborg lär inte ha råd att köpa loss Nilsson från Frankrike, än mindre matcha Nilssons franska lön.

Ex-elfsborgaren står fortfarande under kontrakt med St Etienne, men det är inte samma sak som att han återvänder till frysboxen där.

– Jag vet inte vad som händer om jag ska vara ärlig. Det finns lite alternativ, men det är ju St Etienne som slutligen bestämmer. Först och främst ska jag ta igen mig mentalt och fysiskt, slappna av och fundera.

Den danska ligan avslutas på lördag. Efter det väntar den officiella guldbanketten.

Nå, kan de fira ett guld, danskarna?

– Jo, de har gjort ett bra intryck på den fronten...

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons