GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Starkt stöd efter hatattack

Fotboll • Publicerad 14 juli 2021
Väggmålningen av Marcus Rashford täcks nu av kärleksbudskap.
Väggmålningen av Marcus Rashford täcks nu av kärleksbudskap.Foto: Jon Super/AP/TT
Omkring 200 personer deltog i en manifestation på tisdagen.
Omkring 200 personer deltog i en manifestation på tisdagen.Foto: Jon Super/AP/TT

Omkring 200 personer samlades på tisdagen för en manifestation vid en väggmålning av fotbollsstjärnan Marcus Rashford i dennes hemstad Manchester, skriver The Independent.

Väggmålningen vandaliserades strax efter det att England förlorat EM-finalen mot Italien i söndags – då Rashford var en av de tre i laget som missade i den avgörande straffläggningen – men de rasistiska budskap som klottrats på målningen blev snabbt övertäckta. Därefter har flera hundra stöttande meddelanden och flaggor satts dit.

Rashford själv skrev på Twitter på tisdagskvällen att han var överväldigad, tacksam och mållös av stödet.

Väggmålningen skapades i november i fjol för att uppmärksamma Rashfords arbete mot barnsvält i världen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.