Annons

ÖFK:s tränare slutar: Delar inte samma idéer

Efter bara fyra poäng på sex matcher och näst sista plats i den allsvenska tabellen står det klart att tränaren Ian Burchnall lämnar Östersund.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2020
Ian Burchnall. Arkivbild.
Ian Burchnall. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Enligt Östersunds webbplats har man beslutat att gå skilda vägar på grund av att klubben och Burchnall har "olika uppfattningar om ÖFK:s framtida inriktning".

"Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa", säger Leif Widegren, representant för Östersunds sportkommitté, till sajten.

Annons

Burchnall säger till Östersunds-Posten att man långsiktigt inte delar samma idéer.

– Det är helt normalt. Jag vill inte gå in å detaljerna. Vi har haft flera diskussioner och det har inte varit någon hemlighet att det varit en väldigt svår tid att leda en fotbollsklubb. Jag har gjort det under stor turbulens. Men när vi nu kommer ur den var alla överens om att det var välbehövligt med en nystart, säger Burchnall.

"Spelarna står bakom"

Östersunds lagkapten Aly Keita om att tränaren får gå:

– Jag kan säga att det är ett beslut som jag och spelarna står bakom. Sedan tycker jag att det är tråkigt för Ian som jag gillar som människa, men det är ett beslut som kanske måste tas, säger Keita till Aftonbladet.

Burchnall stannar till dess att en ny tränare är på plats.

– Medan de letar efter en ersättare är jag nöjd med att arbeta med laget. Jag är professionell och gör mitt jobb, säger han till ÖP.

"Tufft för alla"

Den 37-årige engelsmannen tog över Östersund under senvåren 2018 från Graham Potter som lämnade för Swansea. Burchnall kom från division 2-laget IFK Luleå. Dessförinnan hade han varit i Norge, i Sarpsborg och Viking.

Första säsongen slutade Östersund sexa, i fjol tolva. Samtidigt dras klubben med stora ekonomiska problem.

– Det har varit tufft för alla i klubben. Vi har haft en stor utmaning och ibland får du det i fotbollen, säger Burchnall.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons