Annons

Ösregnet stoppar majorn – bryter för dagen

De har i alla inte haft tur med vädret, golfspelarna som deltar i säsongens första major, US Masters.
Regnet har vräkt ner på Augusta National, så till den grad att man nu valt att avbryta den tredje rundan som i stället ska spelas klart på söndag.
Golf • Publicerad 8 april 2023
Ledaren Brooks Koepka får vänta med att spela klart tredje runda.
Ledaren Brooks Koepka får vänta med att spela klart tredje runda.Foto: David J. Phillip/AP/TT

Detta trots att ledarbollen, bestående av amatören Sam Bennett (–6), Jon Rahm (–9) och toppande Brooks Koepka (–13), endast hunnit till det sjunde hålet.

Även under fredagen orsakade vädret förseningar med åska och hårda vindar. Detta fick flera barrträd att falla i närheten av publiken vid hål 17.

Annons

Förseningarna innebar trebollar även under lördagen och att vissa tvingades spela klart sin andra runda då.

Ösregnet har lett till höga scorer på sina håll och efter att ha klarat sin 23:e Masterskvalgräns i följd ligger Tiger Woods sist på +9.

– Bollen går ingenstans. Det 14:e hålet är vanligtvis driver och wedge, nu var det driver och järnsju och jag nådde fortfarande inte fram, säger norrmannen Viktor Hovland om de tuffa förhållandena i Discovery+:s sändning.

Spelet beräknas återupptas i morgon, söndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons