Öhlund vann stor tävling

Orienteraren Erik Öhlund, Ulricehamns IF, visade storform när han vann den internationella Spring cup.
Sport • Publicerad 29 mars 2008

-Jag har hittat en harmoni och glädje i orienteringen, och då är det ju bra att det också ger resultat, säger Erik Öhlund.

Erik Öhlund har flyt just nu. Efter segern på sprint i elitserien förra helgen och uttagningen till landslagslägret i veckan följer Erik upp med seger i stor internationell konkurrens på långdistansen i danska Spring cup på lördagen. Att han också hann med en andraplats på fredagskvällens nattävling i Spring cup är mest bara i förbifarten ...

Det verkar på det hela taget vara en mer stabil och jämn Erik Öhlund vi ser på banorna i år.

- Grunden är att jag tycker det är roligt, då kommer också resultaten, menar Erik.

Harmonin i orienteringen gör också att tekniken blir bättre. Kontrollerna mer står i vägen för honom, istället för att han ska behöva leta efter dem.

Det gällde också över lördagens dryga 13 kilometer i varierad dansk terräng, både flacka och kuperade avsnitt.

- Jag hade flyt - och då är den här terrängen inte till min nackdel, menar Erik.

Från en position i första tredjedelen av startfältet satte han tiden 64.31 över de 13,1 kilometerna. Det skulle visa sig att ingen annan kunde komma i närheten av detta. Tvåan, Eriks schweiziske klubbkamrat Dominik Koch, var 2.21 efter. Bakom honom skiljde sedan ytterligare nästan en minut till trean Yuri Omelchenko från Orion.

- Träningen har fungerat i vinter och då är det ju kul att se att man hänger med de bästa, säger Erik blygsamt

Idag är det stafett i Spring cup, förstås med bra chanser för Ulricehamn. Sedan ser Erik fram emot att kunna göra bra lopp på landslagslägret i Tjeckien och på elitserien hemma i Ulricehamn.

Även Ulricehamns damer hade en god dag i Gribskov utanför Hilleröd. Simone Niggli behövde styvt en timme för sina 9,4 kilometer och kom på femte plats, fem minuter bakom segrande Signe Søes från Lidingö. Jenny Johansson kom på åttonde plats, halvannan minut bakom sin klubbkamrat.

Ulricehamns danska nyförvärv Maja Alm presenterade sig samtidigt på bästa sätt. Maja vann juniorernas elitklass med dryga två minuter före Simona Karochova från det tjeckiska juniorlandslaget.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.