Annons

... och Linderoth allt närmare Elfsborg

Tobias Linderoth kommer allt närmare Elfsborg. I bästa fall kan han vara här redan i januari.
Sport • Publicerad 20 november 2009
Tobias Linderoth
Tobias LinderothFoto: Li Edqvist

– Det ser positivt ut, säger klubbchef Stefan Andreasson.

På Elfsborgs medlemsmöte i går stod klubbchefen Stefan Andreasson på scenen och sa att det i nuläget inte är aktuellt med nyförvärv till Elfsborgs stora trupp inför nästa säsong.

Annons

Med ett undantag.

– Den ende spelare vi gör plats för är Tobias Linderoth.

Den 30-årige ex-elfsborgaren ser efter ett långt skadehelvete ut att vara tillbaka på allvar igen. Han tränar för fullt men har fått nöja sig med att sitta på bänken under flera matcher. I sista ligamatchen mot Diyarbakirspor fick Linderoth dock hoppa in och spela de sista 14 minuterna av matchen.

Det kan dock vara för lite – och Galatasarayspelaren funderar enligt Andreasson därför på att återvända hem till Borås – kanske redan i januari.

– Vi har snackat flera gånger nu på slutet fram och tillbaka och Tobbe ska fundera nu fram till jul. Det kan bli så att han kommer nu efter jul, eller till sommaren då. Det beror lite på vad Galatsaray säger och vilka summor det skulle röra sig om. Och vad Tobbe själv säger, han är ju rätt försiktig av sig och måste få fundera.

I Galatsaray är han trots sin frånvaro en uppskattad spelare. Och Tobias Linderoth har själv flera gånger sagt att han gärna vill bli hel och ge Turkiet en sista chans.

– Rijkaard gillar ju honom, så är det. Men hans kontrakt är ju på väg att gå ut ändå, konstaterar Andreasson.

Så vad tror du, kommer han hem?

– Det ser positivt ut. Och vi vill ju gärna ha hem honom.

Marie Thomasson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons