unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Oavgjord VM-start för ryssar under nytt namn

32–32 slutade VM-premiären mellan Belarus och Ryska handbollsförbundets lag. Sedan vann Slovenien enkelt sin första match.
De tre lagen ställs sannolikt mot Sverige i mellanrundan.
Daniil Sjisjkarev under förra årets EM med Ryssland. Arkivbild.
Daniil Sjisjkarev under förra årets EM med Ryssland. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter dopningsdomen i idrottens skiljedomstol Cas i december får Ryssland inte tävla i internationella mästerskap på två år. Därför är Ryska handbollsförbundets lag namnet som gäller för den samling ryssar som tävlar under neutral flagg i herrarnas VM i Egypten.

En liten skräll var nära direkt i premiären mot Belarus i Alexandria.

Lagen följdes åt genom hela matchen och som mest skiljde två mål åt endera hållet, men till slut var det ryssen Daniil Sjisjkarev som vid ställningen 32–32 missade chansen att avgöra i slutsekunderna. Belarusmålvakten Ivan Maroz räddade Sjisjkarevs kantskott.

Matchen var den första i grupp H, där de tre främsta slås ihop med de tre bästa i Sveriges grupp G i nästa veckas mellanrunda. Senare på kvällen vann fjolårets EM-fyra Slovenien, som tränas av svenske Ljubomir Vranjes, väldigt enkelt sin premiär mot Sydkorea med hela 51–29.

Sydkoreanerna har inte skickat sitt bästa lag till VM och allt talar för att det är de tre europeiska länderna som kommer att ta sig vidare till mellanrundan.