Annons

Nya spelartapp för Eskilstuna

Eskilstuna tappar ännu en spelare i jakten på en framskjuten placering i damallsvenskan. Kaisa Collin lämnar för konkurrenten AIK och Amanda Nildén är klar för italienska storklubben Juventus.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2021
Eskilstunas Kaisa Collin lämnar för AIK. Arkivbild.
Eskilstunas Kaisa Collin lämnar för AIK. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kaisa Collin kom till Eskilstuna 2019 men har haft svårt att spela sig till en startplats. Hon var dock en av målskyttarna när laget knep den historiska finalplatsen i Svenska cupen.

Nildén däremot, har hunnit spela 26 matcher för klubben sedan hon kom dit inför den förra höstsäsongen. Några mål har det dock inte hunnit bli.

Annons

– Jag är så glad över att ha fått spela i en sån fin förening som United. Vill tacka alla i klubben och spelare för året jag har varit här och önskar all lycka framöver, säger Amanda Nildén till Eskilstunas hemsida.

I den Nildéns nya klubb, Juventus, spelar sedan tidigare svenskorna Linda Sembrant och Lina Hurtig.

Sedan tidigare har tabellfemman Eskilstuna tappat anfallsstjärnan Loreta Kullashi till Rosengård och mittfältaren Fanny Andersson till Piteå. Dessutom lämnar tränaren och sportchefen Magnus Karlsson för herrallsvenska IFK Norrköping, där han blir klubbdirektör, efter säsongen.

"Det här transferfönstret har varit intensivare än vi är vana vid. Det finns ett stort intresse för våra spelare i Sverige och utomlands", säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons