Annons

Nytt personbästa för Nilsson – trots tre bom

Stina Nilsson gör allt bättre resultat i IBU-cupen i skidskytte. I sprinttävlingen i tyska Arber satte hon nytt personbästa.
Den förra längdstjärnan blev 22:a – trots tre bom.
Skidskytte • Publicerad 22 januari 2021
Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.Foto: Deubert/IBU/TT

Det går sakta men säkert framåt för Stina Nilsson.

Efter några intensiva tävlingsdagar klaffade åkningen för 27-åringen som hade den tredje bästa åktiden av samtliga skidskyttar i sprinten.

Annons

– Det har gått stadigt framåt varje dag. Så det är jätteskönt att känna att kroppen svarar bättre och bättre, både hur jag ska agera i spåret och på vallen, säger Nilsson på telefon från Arber.

22:a plats var ett stort steg framåt efter att hon tidigare i IBU-cupen haft placeringarna 99, 69 och 48.

– Det var tuffa dagar här i början. Jag kände att min åkform inte var där jag ville att den skulle vara, och jag har verkligen varit tydlig med mig själv att kroppen inte har känts som jag har velat, säger hon.

Började lovande

Hon säger att hon har fått mycket erfarenhet på kort tid. Dels hur hon ska attackera åkningen i en skidskyttesprint och dels hur hon ska agera på skjutvallen.

I sprinten började det lovande för Nilsson som hade snabbast tid av samtliga åkare in till det första skyttet. Men hon bommade ett skott och hade 18:e bästa tid efter första skjutningen.

I spåret fortsatte det att gå undan för den förra längdstjärnan som tog in några placeringar inför det sista skyttet.

Men där ville det sig inte. Nilsson bommade två skott i det stående skyttet och lämnade vallen 1.24 bakom täten.

Nilsson var till slut drygt en och en halv minut bakom segrande ryskan Valerija Vasnetcova i mål.

Bästa svenska blev Ella Halvarsson på femte plats.

Ingen stafett

Härnäst i Arber väntar en singelmixedstafett och en mixedstafett. Men Nilsson tror inte att hon blir uttagen.

– Det finns tjejer här som har presterat väldigt bra så jag tror inte att jag får plats i det laget. Men jag är jätteglad att få vara här oavsett. Men nej, jag tror inte att jag kommer att få åka, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons