Annons

Nytt målrekord av Robert Lewandowski

Fotboll • Publicerad 17 januari 2021
Alphonso Davies, till vänster och Kingsley Coman, till höger, gratulerar Robert Lewandowski till hans rekordmål mot Freiburg.
Alphonso Davies, till vänster och Kingsley Coman, till höger, gratulerar Robert Lewandowski till hans rekordmål mot Freiburg.Foto: Sven Hoppe/AP/TT

I sommar, om det nu blir ett EM, ställs fotbollslandslaget mot Polen och Robert Lewandowski.

Förbundskaptenen Janne Andersson får hoppas att anfallaren inte är lika effektiv då som han för stunden är för sitt Bayern München i Bundesliga.

Annons

Ledningsmålet hemma mot Freiburg var Lewandowskis 21:a ligamål för säsongen. Ingen har tidigare gjort så många mål efter 16 spelade omgångar.

Den tidigare rekordinnehavaren hade också Bayern Münchens som klubbadress. 1960- och 70-talets målmaskin Gerd Müller tryckte in 20 bollar lika långt in på säsongen 1968/69 (20).

Mot Freiburg fick Bayern München större besvär än väntat, men Thomas Müller avgjorde med sitt 2–1-mål med en kvart kvar att spela.

På tilläggstid hade Freiburg ett skott i ribban.

Bayern leder ligan och är fyra poäng före tvåan Leipzig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons