GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nylander om Salmings död: Svårt att ta in

Spelarna i Toronto Maple Leafs fick beskedet om att klubbikonen Börje Salming gått bort innan de skulle gå på torsdagens träning.
Ishockey • Publicerad fredag 01:30
Torontos forward William Nylander fick besked om Börje Salmings bortgång innan lagets träning på torsdagen. Arkivbild.
Torontos forward William Nylander fick besked om Börje Salmings bortgång innan lagets träning på torsdagen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förrförra helgen hyllades Börje Salming vid en ceremoni i Torontos hemmaarena Scotiabank Arena. William Nylander var tekare när Börje Salming släppte pucken på isen efter att ha hyllats av fans och nya och gamla spelare.

– Det är så sorgligt. Jag träffade honom för bara ett par veckor sedan och det är galet hur fort det gått, säger Nylander.

Han konstaterar att ALS, som Börje Salming led av och som slutligen tog hans liv, är en fruktansvärd sjukdom.

– Men nu lider han i alla fall inte längre, säger William Nylander.

Han säger att beskedet om Börje Salmings bortgång präglade torsdagens träning.

– Allt var väldigt sorgligt och det var väldigt tyst i omklädningsrummet.

Även svenske Torontobacken Rasmus Sandin säger att beskedet om Salmings död är mycket sorgligt.

– Som svensk är det också en person som jag sett upp till, speciellt sedan jag lärde känna honom. Jag är för ung för att ha sett honom spela men har sett klipp på Youtube och så. Att få lära känna honom var otroligt och det här var tuffa nyheter, säger Rasmus Sandin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.