I morgon åker Agnes Nordström med U20-landslaget till EM i Polen.
Sport • Publicerad 9 juli 2008

Marbos nyförvärv Agnes Nordström laddar för den kommande säsongen.

Med landslagsspel.

– Det känns bra att ha valt Marbo. Det är en klubb som siktar högt och det gillar jag, säger Nordström, som den gångna säsongen spelade för Visby Ladies.

Nu är 20-åringen hemma i Uppsala för att jobba - och spela med U20-landslaget.

Förra helgen spelades tre landskamper mot Litauen som en förberedelse inför den här veckans EM-slutspel. Det svenska laget, med systrarna Frida och Elin Eldebrink som frontfigurer, vann samtliga möten och Agnes Nordström gjorde poäng i alla matcherna.

Det svenska laget spelar i B-gruppen och har som mål att ta sig upp i A-gruppen, vilket de två främsta lagen gör.

– Det tror jag att vi kan göra, men det finns flera tuffa motståndare så som hemmanationen Polen, säger Nordström.

Efter landslagsuppdraget kommer Nordström att träna i Uppsala. Till Kinna flyttar hon inte förrän den 1 september och först då ska hon bekanta sig med det nya laget.

– Jag ska vara förberedd när jag kommer till Marbo, men på grund av mitt jobb kunde jag inte komma ner förrän då, säger Uppsalatjejen.

I Marbo blir det många nya bekantskaper för Nordström. Med Visby var hon med om att både vinna och förlora mot Marbo förra året, men spelarna i laget känner hon inte sedan tidigare.

– Nej, jag känner inte någon så direkt, men jag har ju spelat mot dem åtminstone, säger hon och beskriver sig själv som en spelare med ett brett register och som tycker om att springa mycket.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.