Ny tränare ska lyfta Nittorp

Ny tränare. Nytt lag.
Då siktar Nittorp uppåt.
– Vi ska komma topp fyra, säger Stephen Higgins.
Sport • Publicerad 1 oktober 2014

Målsättningen är ta Nittorp vidare till Alltvåan.

– Delmålet är att få ihop ett fungerande lag som vi kan bygga på. Nästa steg är alltvåan, och därifrån kan vad som helst hända, säger tränaren.

Laget har tio nya spelare, likaså tränarduon Higgins och Gustavsson.

– Allt är nytt, men det kanske är bra. De hade två tuffa säsonger i ettan så nu längtar alla efter en bra säsong. Vi kommer förhoppningsvis in med ny energi.

Blir det en ny hockey?

– Vi kommer spela tajt försvar men vi kommer vara aggressiva ändå. Det har vi lyckats med de två senaste matcherna.

Nittorp har spelat sju träningsmatcher; fyra förluster, tre segrar.

– Jag är nöjd hur det sett ut på slutet och vi har ett komplett lag. Vi har spelat riktigt bra och det hoppas jag vi gör i hemmapremiären också.

Att två av konkurrenterna i serien är sjuhäradslag sporrar.

– Jag räknar med att det blir jämna matcher, riktigt tuffa derbyn. De är viktiga för publikintresset och spelarna tycker de är roliga. De utvecklar alla lagen, säger Higgins.

Truppen

Målvakter

Alexander Johansson 18, Anton Wallenberg 19.

Backar

Kim Carlsson 20, Andreas Andersson 27, Kevin Lidh 17, Daniel Axelsson 17, Alexander Carlsson 17, Niklas Persson 23, Mattias Claar 23, Linus Bjelke 21, Jesper Hoffman 22.

Forwards

David Andersson 27, Ludvig Johansson 19, Albert Boluss 23, Henrik Persson 22, Hampus Sjögren 22, Jakob Claesson 25, Axel Thulin 20, Johan Dånge 22, Marcus Lundström 17, Gottfrid Bolin 19, Christian Edoff 21, Johan Ekman 18, Kevin Carlsson 22.

Tränare: Stephen Higgins.

Kvällens premiärmotståndare: Kållered (h), 19.00.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.