Ny förlust för Dalsjöfors

Två fasta situationer – två baklängesmål.
Sport • Publicerad 11 oktober 2008

Därmed avgörs Dalsjöfors öde i sista omgången.

– Vi har saken i egna händer, och ska klara det här, säger Anna Lindén.

FOTBOLL SÖDERETTAN

DALSJÖFORS–JITEX 0–2

En poäng skulle säkra kontraktet. Det stod klart efter Sjöbos förlust (2–0 blev 2–5 mot Öster).

Men för att få oavgjort krävdes ett mål, eftersom Jitex hade tagit ledningen efter ett inkast i matchinledningen.

– Vi var nervösa i början men deras mål gjorde faktiskt att vi blev bättre, säger Lindén, som fick se sina mer offensiva lagkamrater skapa flera bra målchanser. Närmast mål var Malin Fors med ett hårt skott i ribban. Även Jessy Sharro och Linda Westberg hade bud på kvitteringsmålet.

I andra halvlek ökade Jitex efter en hörnvariant på sin ledning, och bara minuter senare drog Malin Fors på sig sitt andra röda kort för säsongen.

– Jag såg inte situationen men jag hörde att hon slog till deras spelare, och eftersom hon inte protesterade stämmer det nog. Det är dåligt, man måste kunna hantera känslorna, säger Lindén.

Nu avgörs allt i sista omgången. Du har varit med om liknande slutspurter tidigare.

– Ja, för två år sedan bland annat, då vi var tvungna att slå tabellettan Falköping borta, samtidigt som ett annat lag (Glanshammar) var tvunget att förlora. Det gick vägen. Skillnaden nu är att vi har saken i egna händer. Viktigast är att fokusera på vår match och inte bry oss om hur det går för Sjöbo. Det här kommer att gå vägen.

Dalsjöfors tränare Ethem Muameleci är också han säker på att laget återfinns i division ett nästa år:

– Spelar vi som vi gjort i de tre senaste matcherna så kommer vi att klara det här. Vi ska åka ner till Husie och vinna och inte tänka för mycket på siffror och poäng. µ

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.