Annons

Norsk bronsmedaljör till sjukhus

Eivind Henriksen tog Norges första släggmedalj i ett friidrotts-VM. Efter succén fick han åka till sjukhus med förmaksflimmer.
Friidrott • Publicerad 18 juli 2022
Eivind Henriksen.
Eivind Henriksen.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Med sitt andra finalkast på 80,87 meter tog Henriksen ett historiskt VM-brons i slägga på friidrotts-VM i Eugene, USA.

Redan under försökspasset kände han sig lite skakig och dagen efter finalen fick han åka till sjukhus då han känt att hjärtat inte slog som det borde.

Annons

"Först och främst mår jag bra. I går kände jag mig lite skakig och var nervös för första gången i en tävling. När jag klev av banan kändes mina ben som gelé", skriver han på Instagram.

Det är inte första gången som Henriksen känt av hjärtat. Han tog fram sin smarta klocka och gjorde ett EKG-test som bekräftade en oregelbunden hjärtrytm.

"I normala fall går hjärtrytmen tillbaka till det normala efter någon timme men när jag vaknade var det precis likadant. Min lagläkare och jag åkte direkt till sjukhuset där jag fick vård. 23 timmar efter det startat var det tillbaka till det normala."

Efter säsongen kommer han att opereras för att försöka bli kvitt med problemen.

Under OS i Tokyo 2021 tog Henriksen silver.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons