Annons

Norrby hade inte råd med Malmö-resa

I dag skulle Norrby ha genrepat mot IFK Malmö, men träningsmatchen blev inställd. Orsak: Norrby hade inte råd med resan till Malmö.
Sport • Publicerad 11 april 2008

I måndags fattade styrelsen beslut om att Norrby inte skulle genomföra bortamatchen mot IFK Malmö på grund av ekonomiska skäl.

– Vi håller på att beta av vår skuld och att åka till Malmö innebär alltför stora kostnader för klubben, säger klubbens ordförande Lars Dahlén.

Annons

Enligt Norrbys tränare Håkan Sandgren rör det sig om en planeringsmiss. När man på senhösten benade ut träningsschemat hade man räknat med att serien började en vecka tidigare än den egentligen gjorde.

– Därför hade vi inte planerat för någon träningsmatch den här helgen. I januari visade det sig att IFK Malmö hade gjort samma fel och vi kom överens om att ha en träningsmatch utan styrelsens medgivande. Det var ett misstag, det erkänner jag.

När styrelsen väl blev medveten om att matchen var schemalagd dröjde det inte länge innan den ställdes in.

Lars Dahlén menar att internkommunikationen måste förbättras i framtiden.

– Vi måste ha någon som ansvarar för matchplaneringen. Så här kan vi inte ha det.

Vad hade hänt om Norrby hade lottats borta mot Boden i Svenska cupen?

– Ja, då hade vi fått åka dit. Men då är det ju tur att de kommer hit istället, säger Dahlén.

Ur sportslig synpunkt får Norrby nu istället nöja sig med en internmatch på Almenäs – ett nedköp gentemot att möta en kvalificerad seriekollega en vecka innan premiären.

– Det är klart att det är synd att vi inte får en ordentlig genomkörare. Men vi får acceptera den här lösningen, säger Norrbys tränare Håkan Sandgren.

Inte heller IFK Malmö ser positivt på det plötsliga avlysandet av genrepet. I tisdags fick man besked om att Norrby måste ställa in matchen. Länge såg man ut att bli helt utan träningsmatch innan Malmö FF:s U21-lag som en nödlösning ställde upp på att ersätta Norrby.

– Vi hade som plan B att erbjuda oss att betala resan ner till Malmö, men beslutade oss för att inte göra det eftersom vi ansåg att det var dåligt av Norrby att dra sig ur med så kort notis, säger Roland Karlsson, fotbollsansvarig i IFK Malmö.

Daniel bergman
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons