Norrby: ”Det är som en final för oss”

Efter två raka hemmaförluster är läget skarpt för Norrby. Poäng och kontraktet för nästa år är klart.
Sport • Publicerad 25 oktober 2014

– Det är som en final för oss, säger David Kryssman, assisterande tränare.

Efter två raka hemmaförluster, först mot Oskarshamn och sedan mot Oddevold, innebär att Norrby inte har säkrat spel i division 1 kommande säsong. En poäng av dagens motståndare Trelleborgs FF garanterar dock en plats i division 1 2015.

Att matchen avgörs på bortaplan ser Norrby IF som en fördel.

– De senaste matcherna har vi inte kommit upp i vår nivå. På bortaplan har vi vunnit våra två senaste och ligger trea i bortatabellen. Det stärker oss. Trelleborg har pressen på sig att vinna och måste kliva fram, säger Kryssman.

Hur resonerar ni när en poäng räcker? – Vi kommer att spela för seger, det är för små marginaler för ett kryss. Men om det är oavgjort med tio minuter kvar att spela kommer vi självklart inte att ösa på framåt.

Trelleborgs FF–Norrby IF Vångavallen, 15.00

Läget i Norrby: David Kryssman, assisterande tränare: Vi har en bra vecka bakom oss. Gör vi som vi ska taktiskt och arbetsmässigt tror jag det kommer att gå bra. Det handlar om att minimera deras målchanser och utnyttja omställningslägena jag är säker på att vi kommer att få.

Frånvaro: Rares Bota (sjuk, eventuellt ansluter han under matchdagen), Hassan Najafi (avstängd)

BT:s tips: 2–2 och Norrby säkrar nytt division 1-kontrakt.

Christan Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.