Norrby behöver en målskytt

Återigen poänglösa. Återigen mållösa. Torslanda–Norrby 1–0.
Sport • Publicerad 6 juli 2008

– Det är bara att konstatera att de som ska göra målen har misslyckats, säger Norrbys tränare Håkan Sandberg.

Norrby har under hela säsongen haft stora anfallsproblem och gjort näst minst mål (14 stycken) i årets serie. Tränaren Sandberg är inte nöjd.

– Det är ju det som har avgjort många matcher – vår oförmåga att få in bollen i mål. Vi skapar ju mycket i anfallsväg och borde ha gjort fler än vad vi har hittills, säger han och utvecklar resonemanget.

– Helst skulle man haft en toppforward som hade legat på tio mål redan nu. Det gör ett par placeringar i tabellen om man har någon sådan.

Är det aktuellt att värva en anfallare?

– Det är ju en ständig process för de som sköter det.

Mot nästjumbon Torslanda ägde Norrby spelet i 90 minuter men trots det fick de blåvita vända hem helt utan poäng. Gästerna hade fem kvalificerade målchanser, hemmalaget hade en och den tog de tillvara på.

Det var i den 30:e minuten som boråsarna tappade bollen på vänsterkanten, hemmalaget vände spelet, inlägg och 1–0. Närmast att kvittera var ytterbacken Gustav Nordmark som kom helt fri med Torslandas målvakt men sköt rakt på den utrusande burväktaren.

Norrby fortsatte att ösa på och visade stundtals prov på riktig fin fotboll.

– Spelmässigt gjorde vi det faktiskt mycket bra. Vi kom runt på kanterna och fick bra rull på bollen. Förluster kan ju se ut på olika sätt. Ibland får man ett bra resultat fast man spelar dåligt och andra gånger blir det tvärtom. Så sett är jag nöjd med vad killarna presterade, säger Håkan Sandberg.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.