Annons

Nordqvist ger inte upp medaljhoppet

Madelene Sagström är inte ensam svenska att jaga medalj i golfen. Anna Nordqvist har sakta spelat upp sig och har inte gett upp medaljkampen och lovar offensivt spel.
Golf • Publicerad 6 augusti 2021
Anna Nordqvist under andra rundan i OS-golfen i Tokyo.
Anna Nordqvist under andra rundan i OS-golfen i Tokyo.Foto: Andy Wong/AP/TT

OS-inledningen med en 72-runda blev inte vad svenskan hade hoppats på, men det har inte blivit en bogey sedan tidigt på andrarundan och efter fredagens helt bogeyfria runda (–3) går hon från 30:e till delad 20:e plats.

Förklaringen? Fler greenträffar och bättre puttar.

Annons

– Det var skönt att göra ett bra par på sista hålet och känna lite momentum. Men jag har väl aldrig hittat det där flytet och fått i de där puttarna som gör lite skillnad, säger Nordqvist i en intervju TT har fått ta del av.

Med totalt fyra under par är Nordqvist sex slag från medalj.

– Jag kommer att behöva väldigt mycket hjälp, men jag fortsätter att köra mitt race och fokusera på det jag kan påverka. Jag kommer behöva attackera i morgon.

– Rory Sabbatini visade ju att allt är möjligt, säger hon om slovakens 61-runda förra helgen som tog honom från 17:e plats till ett silver i herrgolfen.

Värmen som delvis plågat spelarna under veckan ser ut att kunna bli till regn och blåst lagom till avslutningen, och Nordqvist hoppas få hjälp av vädergudarna.

– Det är då det blir lite större skillnad. Nu har vi ju haft jättebra väder de senaste dagarna och knappt någon vind alls, och då är det lite svårare att ta igen slag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons