Nittorp rustar: Jonas Nilsson klar för ett år

Nittorp rustar för avancemang.
Sport • Publicerad 7 oktober 2008
Jonas Nilsson.
Jonas Nilsson.Foto: BT/Arkiv

Nästa stjärnförvärv: Jonas Nilsson, 31.

– Det känns som om många är segersugna i föreningen, säger Nilsson.

Det som BT berättade om redan i augusti står nu skrivet på papper.

Den förre BHC-forwarden har bestämt sig för comeback i rinken – och signat ett ettårskontrakt med Nittorp.

I går gjorde han sin andra träning på fyra månader.

– Det är först när man slutar och kommer tillbaka igen som man märker hur roligt det här är. Jag ser redan fram emot att serien ska börja, säger Jonas Nilsson.

Hur är formen?

– Den är väl som man förtjänar. Man jag har jobbat och byggt hus hela tiden, varför det inte är någon fara med vikten i alla fall. Sedan får jag ge det lite tid, matcha igång försiktigt och komma i toppform efter jul.

Nittorp har sedan tidigare gjort klart med boråsarna Fredrik Enhörning och Daniel Parkhagen – och laddar så sakta för ett avancemang till division I.

– Klubben har ambitioner. Jag har alltid försökt att hitta utmaningar och nästa blir att hjälpa Nittorp till ettan, säger Jonas Nilsson.

Stefan Nilsson, ansvarig i Nittorps sportgrupp, är självklart väldigt nöjd med uppgörelsen:

– Vi får in en ledare. Jonas blir äldst i laget, har 256 allsvenska matcher bakom sig och kommer att bli oerhört viktig för oss i vinter.

Jonas Nilssons signatur stärker naturligtvis Nittorps chanser att infria målsättningen med kvalspel och slutligen division I.

– Vi har inte haft ett lag av den här kalibern sedan 90-talet och det är klart att vi har stora förhoppningar. Vi vill hemskt gärna till ettan, säger Stefan Nilsson.

Nittorp träningsspelar hemma mot Partille i morgon och inleder serien borta mot Motala den 19 oktober.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.