Niclas Ekberg uttagen i all star-lag

Handboll • Publicerad 12 juni 2020
Niklas Ekberg tog en av platserna i Champions Leagues all star-lag. Arkivbild.
Niklas Ekberg tog en av platserna i Champions Leagues all star-lag. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svenska handbollsspelaren Niclas Ekberg tar plats i Champions Leagues all star-lag. 50 000 supportrar har röstat och med 9 464 röster tog Ekberg, till vardags i tyska Kiel, platsen som högersexa i laget.

På grund av coronakrisen har slutspelet i Champions League flyttats fram till december, och man har valt att stryka åttondelsfinaler och kvartsfinaler.

I stället direktkvalificeras de två bästa lagen ur de två grupperna, vilket är Ekbergs Kiel samt Barcelona, Paris SG och Veszprem.

Kiel, där också Lukas Nilsson spelar, korades till tyska mästare den gångna säsongen efter att ligan ställts in. Man ledde serien med två poäng före Flensburg-Hadewitt och hade en match till godo, när säsongen avbröts.

Under 2019 valde Niklas Ekberg att ta en paus från det svenska landslaget. Det återstår att se om han återvänder till det framflyttade OS-kvalet som spelas under våren 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.