Annons

NHL-klar Curran om miljonspelet

Han utsågs till SHL:s mest värdefulle spelare den gångna säsongen och 30 år gammal går NHL-drömmen i uppfyllelse.
Förre Röglebacken Kodie Curran njuter:
Ishockey • Publicerad 2 juni 2020
Kodie Curran jublar över att NHL-drömmen går i uppfyllelse. Arkivbild.
Kodie Curran jublar över att NHL-drömmen går i uppfyllelse. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

I går offentliggjordes att han skrivit tvåårskontrakt med Anaheim värt en miljon dollar, motsvarande drygt nio miljoner kronor, per säsong. Curran hade dessförinnan skrivit kontrakt med KHL-klubben Avangard Omsk och eftersom det saknas transferavtal mellan KHL och NHL var han tvungen att köpa sig loss.

Det har spekulerats i att det kostade honom tre miljoner kronor.

Annons

– Haha. Jag vill inte kommentera hur mycket jag betalade, men det var inte ens nära. Så mycket kostade det inte alls mig... det var typ fel med två miljoner, säger han till HD.

Kanadensarens karriär har varit krokig. Han kom till Rögle 2018 från norska Storhamar och hade säsongen dessförinnan spelat i danska Esbjerg. I Rögle har han tagit jättekliv. Första säsongens 37 poäng blev denna säsong 49 och han utsågs till SHL:s bäste spelare.

Han säger att det var först för några dagar sedan han insåg att NHL-drömmen skulle bli verklighet.

– Helt ärligt: för fyra dagar sedan. Jag skrev på mitt KHL-kontrakt i november, sedan fick jag reda på Anaheims intresse i januari. Men jag hade ingen NHL-out i mitt kontrakt och sedan har vi pratat fram och tillbaka för att hitta en lösning, säger han.

I och med övergången till NHL kommer Rögle att få ekonomisk kompensation.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons