Newcastle avgjorde sent mot Palace

Fredagar har länge varit en fredad dag för dem som vill se europeisk toppfotboll. Så är inte längre fallet. I Premier League tog Newcastle tre sena poäng och i Tyskland gjorde Wolfsburg fem mål.
Fotboll • Publicerad 27 november 2020
Callum Wilson jublar efter sitt ledningsmål.
Callum Wilson jublar efter sitt ledningsmål.Foto: Andrew Coludridge/AP/TT

Premier League-mötet mellan Crystal Palace och Newcastle såg länge ut att bli mållöst. Men i slutet av matchen kom de stora lägena. Joelinton passade fram Callum Wilson som satte dit 1–0 i den 88:e matchminuten, och spräckte därmed nollan.

Joelinton satte på egen hand 2–0 en minut senare, och Newcastle tog tre sköna poäng till tränare Steve Bruces glädje.

I Tyskland blev det målkalas när Werder Bremen gästade Wolfsburg. Bortalaget tog ledningen efter en kvart, men när halvleken var färdigspelad stod det 3–2 till Wolfsburg. Bartosz Bialek avslutade målfesten med sitt 5–3-mål, och Wolfsburg tog hem alla tre poängen.

Landslagets vänsterback Ludwig Augustinsson spelade 90 minuter för sitt Bremen, och stod även för en assist.

I Spanien fick Ronaldo-ägda Real Valladolid med sig en poäng från hemmamötet med Levante. Matchen slutade 1–1.

Champions League-laget Rennes spelade bara 1–1 mot nästjumbon Strasbourg i franska Ligue 1.