Annons

Ndione bakom Elfsborgs seger

Elfsborg studsade snabbt tillbaka efter premiärförlusten hemma mot Djurgården.
Marokhy Ndiones två mål lade grunden till 3–1 borta mot Varberg.
Fotboll • Publicerad 19 april 2021
Marokhy Ndione, tvåmålsskytt för Elfsborg borta mot Varberg.
Marokhy Ndione, tvåmålsskytt för Elfsborg borta mot Varberg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Maudo Jarjué visade vägen redan efter åtta minuter. Johan Larsson skickade in bollen i straffområdet efter en hörnvariant. Jarjué stod på rätt plats och tryckte in ledningsmålet – Elfsborgs första i årets allsvenska.

Varberg hade sina möjligheter i en spelmässigt jämn första halvlek, men saknade den offensiva spetsen.

Annons

Den hade däremot Marokhy Ndione som ökade ledningen för fjolårets tabelltvåa med tio minuter kvar till pausen.

Joakim Persson, Varbergs tränare, plockade av anfallaren Robin Simovic efter 65 minuter och skickade in Simon Karlsson Adjei.

Tre minuter senare bredsidade inhopparen in reduceringen, den som gav både hopp och energi.

– Målet betydde mycket. Som anfallare vill man göra mål så tidigt som möjligt. Jag trodde helhjärtat på att det skulle komma fler, men det gjorde det inte, säger Karlsson Adjei till Discovery plus.

Det här var Marokhy Ndiones match. Med några minuter kvar nickade han in Johan Larssons hörna, i hård duell med flera hemmaförsvarare.

– En lite annorlunda match, vårt första framträdande på gräs. Det tar ett tag att vänja sig. Det blir mycket kamp, men jag tycker vi klarar det ganska bra. Jag är stolt över grabbarna. Vi tar fajten och tre poäng med oss hem, säger Johan Larsson till Discovery plus.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons