Annons

NBA-stjärna i sulky på Solvalla

NBA-stjärnan Nikola Jokic hjälpte italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro att värma upp hästen Vitruvio på Solvalla under Elitloppshelgen.
”Min dröm är att flytta tillbaka till Serbien och bli travtränare efter basketkarriären", säger Denver Nuggets-centern.
Trav • Publicerad 28 maj 2022
Nikola Jokic bytte Denver Nuggets vita linne mot en gul kuskjacka på Solvalla. Arkivbild.
Nikola Jokic bytte Denver Nuggets vita linne mot en gul kuskjacka på Solvalla. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Den här helgen är det stjärntätt på Solvalla norr om Stockholm. Både på och utanför travbanan där Elitloppet, ett av världens största travlopp, avgörs under söndagen. Även på lördagen arrangeras prestigefyllda tävlingar med internationella hästar och kuskar på plats.

En som de flesta nog däremot inte hade förväntat sig skulle dyka upp var Nikola Jokic. Den 27-årige basketcentern som spelar för Denver Nuggets i NBA och som blivit prisad som den nordamerikanska ligans mest värdefulla spelare två år i rad.

Annons

”Min dröm är att flytta tillbaka till Serbien och bli travtränare efter basketkarriären. Mitt land är tyvärr sämst i Europa på trav och det finns kanske 150 starthästar och det är väldigt krångligt att starta utomlands. Men det är ändå jätteroligt", sade Nikola Jokic på Solvalla, skriver travjournalisten Peter Andersson, som arbetar för ATG och TV4, på Twitter.

Tv-bilder visar att serben, i gul kuskjacka sittande i sulkyn, hjälpte den italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro att värma upp hästen Vitruvio inför det tredje försöksheatet i Sweden Cup. Gocciodoro körde sedan Vitruvio till en femteplats i loppet som vanns av Usain Töll, körd av svenske kusken Christoffer Eriksson.

För en månad sedan slogs Nikola Jokic och Denver Nuggets ut ur NBA-slutspelet av Golden State Warriors i åttondelsfinal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons