Annons

NBA-spelare hämtade mat – satt i karantän

Bryt inte mot coronareglerna och var där du ska vara. De två punkterna missade NBA-spelaren Richaun Holmes.
Nu är han satt i karantän på Disney World i Florida efter att ha hämtat mat utanför det tillåtna området.
Basket • Publicerad 14 juli 2020
Sacramento Kings Richaun Holmes. Arkivbild.
Sacramento Kings Richaun Holmes. Arkivbild.Foto: Rich Pedroncelli/AP/TT

"Jag ber om ursäkt för mina handlingar", skriver Holmes i ett uttalande.

"Efter den första karantänperioden, råkade jag snabbt gå utanför NBA:s område för att hämta en matleverans. Jag är nu i karantän och har åtta dagar kvar", fortsätter han.

Annons

Sacramento Kings-spelaren ska sitta i karantän i totalt tio dagar och måste sedan testa negativt för covid-19 innan han kan återgå till träning med laget.

På Twitter pikas han av sin mamma, Dr. Lydecia Holmes.

"Du går bara över gränsen för din mammas mat! Och jag var inte i Florida, herrn. Älskar dig gubben", skriver hon skämtsamt.

Även Houston Rockets Bruno Caboclo är satt i karantän efter att ha lämnat NBA-bubblan.

Den amerikanska basketligan ska starta natten till den 31 juli svensk tid och säkerhetsföreskrifterna är stränga för att undvika smittspridning.

NBA meddelade på måndagen att bara två spelare testats positivt för coronaviruset bland de 322 spelare som testats sedan ankomsten till den isolerade nöjesparken i Orlando, Florida, den 7 juli.

Enligt pressmeddelandet har ytterligare 19 spelare testats positivt för viruset sedan den 1 juli, innan lagen gav sig av till Florida.

"Dessa spelare stannar kvar där hemma och återhämtar sig tills de har godkänts enligt regelverket för att kunna lämna självisoleringen och ansluta till campus", skriver NBA.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons