Annons

Överlägsen Nadal mästare igen

Favoriten Rafael Nadal var överlägsen när han tog hem US Open-titeln i finalmatchen mot utmanaren Kevin Anderson.
Han vann i tre raka set, 6–3, 6–3, 6–4.
Tennis • Publicerad 11 september 2017
Foto: Julio Cortez

Spanjoren har tidigare vunnit US Open två gånger och har nu sammanlagt 16 grand slam-titlar i karriären, senast i Franska öppna i somras. Han är tillbaka i den absoluta toppen efter några skadefyllda år.

– För mig personligen är det som har hänt i år helt otroligt, efter några år med problem, skador och bitvis dåligt spel, säger 31-åringen efter matchen, rapporterar AP.

Annons

Efter finalen hyllas segrarens spel. Ord som briljant, briljant och affärsmässig återkommer i rapportering om matchen.

– Sedan den första stora tävlingen i år, i Australien, har jag spelat tennis på vad jag tycker är en väldigt hög nivå, och nu avslutade jag grand slam-året genom att vinna här i New York, säger Nadal.

Han tackar sin farbror och tränare Toni Nadal, som nu ska dra sig tillbaka. Årets final var den sista grand slam-matchen i deras samarbete, skriver AFP.

– Utan honom skulle jag aldrig ha spelat tennis. Jag är tacksam att jag hade någon som honom som drev mig framåt hela tiden, säger Nadal efter matchen.

– Han motiverade mig att ta mig igenom alla problem som jag har haft under min karriär, jag kan bara tacka honom för att han har gjort mig starkare.

Nadal höll ständig press mot den reslige sydafrikanen Kevin Anderson i den två och en halv timme långa matchen.

– Jag vet att vi är i samma ålder, men det känns som att jag har tittat på dig hela livet. Du har verkligen varit min idol, och det är tufft att spela mot dig. Du bevisade det igen i kväll, säger Anderson till Nadal efter förlusten.

Anderson är mindre än en månad äldre än Nadal och har tidigare som bäst nått fjärde rundan i en grand slam-turnering. Även han har drabbats av många skador under karriären. Han är den första sydafrikan som tagit sig till final i US Open sedan 1965 och är den lägst rankade finalisten i turneringen sedan rankningarna började 1973.

Det är bara rivalen Roger Federer som slår förstarankade Nadal i antal titlar. Federer har 19, men slogs i år ut ur US Open av argentinaren Juan Martín del Potro redan i kvartsfinal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons