Mycket matematik i fotbollskvalet

Att Vallen vann Åsarp/Trädets kvalgrupp idag innebär mer för Sjuhäradsfotbollen än att Å/T missar avancemanget till trean.
Sport • Publicerad 26 oktober 2014

Det innebär att det är mycket att tänka på för såväl Täff, Töllsjö som Dannike i söndagens matcher. För nu räcker det inte längre med gruppsegrar för att klara kvalet.

Täff och Töllsjö har båda fortsatt bra chans till avancemang ett steg i seriepyramiden, medan Dannike kämpar för att hänga kvar i sin division.

Gårdagens resultat i kvalet mot division 3 innebär att kvalet kommer att fortsätta även nästa helg. Följande gäller för dagens kvalmatcher:

Kval till division 4: Sex lag gör upp om en plats. Täff vinner sin trelagsgrupp vid seger mot Töreboda idag med alla resultat utom 1–0. De båda gruppsegrarna spelar en direkt avgörande kvalfinal nästa helg.

Kval till division 5: Tolv lag gör upp om tre platser. Lagen är fördelade i fyra trelagsgrupper. De två bästa gruppsegrarna flyttas upp direkt. De två sämsta möts i en direkt avgörande kvalfinal nästa helg.

Dannike vinner sin grupp vid minst kryss borta mot Emtunga. Och Töllsjö vinner sin grupp vid minst kryss borta mot Sollebrunn. Fast med tanke på att man måste hamna bland de två bästa gruppsegrarna för att vara säker på uppflyttning behöver nog både Dannike och Töllsjö vinna sina matcher. Helst med flera måls marginal.

Åsarp/Trädet vann sin kvalmatch idag med 2–1 borta mot Kärra. Eftersom Vallen samtidigt vann sin match slutade därmed Å/T bara tvåa i kvalgruppen. Det innebär att man blir kvar i fyran även 2015.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.