Murray: "Det var som fan"

Sierra Leones assisterande förbundskapten Johny Murray blev överraskad av beskedet att Mohamed Bangura är klar för Elfsborg.
Sport • Publicerad 24 januari 2013
Foto: Lars-Ãke Green

– Det var som fan. Jag hade ingen aning. Men vad fantastiskt. Då blir det lättare att kartlägga en av de landslagsaktuella spelarna. Det känns självklart att det här kommer att bli skitbra, säger Murray till BT.

Varför?

– Mohamed är acklimatiserad i Sverige, och har goda spelmässiga egenskaper. Han är en bra passningsspelare, och gör mål. Han har ett bra, lurigt skott – lite fladdrigt. Jag trodde att Elfsborg sökte en mer utpräglad djupledsspelare, men det här blir garanterat bra.

Murray har tillsammans med L-O Mattsson och Lennart Andersson lett Sierra Leones landslag sedan våren 2011. Troligen blir de kvar även över årets återstående fyra VM-kvalkamper.

– Vi har inget undertecknat avtal, men räknar med att fortsätta. Samtidigt är Sierra Leones förbund tvångsförvaltat av Fifa, och det finns en del oklarheter, säger Murray.

Landslaget föll på bortamål i playoff mot det pågående Afrikanska mästerskapen mot Tunisien. Det blev 2–2 hemma och 0–0 borta.

– Vi har gjort bra resultat, och det är bara pricken över i:et som saknas. Under vår tid har vi passerat länder som Skottland, Österrike och Kamerun på världsrankingen. Och vi är obesegrade i VM-kvalet efter två omgångar, säger Murray.

Bangura satt på bänken senast i landslaget.

– Då spelade vi bara med en forward, och valde Kei Kamara från Sporting Kansas City. Bangura kom in i andra halvlek, säger Murray.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.