Mobaeck en räddade ängel

När Anton Lans skadade ryggen på uppvärmningen fick Daniel Mobaeck rycka ut – och blev till slut en räddade ängel i slutsekunden.
Sport • Publicerad 18 oktober 2014
Foto: Andreas Hillergren / TT

– Det var skönt. Det var viktiga poäng, säger mittbacken.

Malmö allt framåt, det blev stökigt framför Kevin Stuhr Ellegaard och inhopparen Amin Nazari fick till en farlig nick. Men Mobaeck var välplacerad och rensade undan.

– De tryckte på och vi fick inte undan bollen. Det blev hörna på hörna och jag vet inte varför jag var där just men var beredd på en hård nick, men den blev ganska lös. Jag reagerade direkt och fick bort den lite taffligt.

Han fortsätter:

– Det var skönt att han blåste av till slut. Marginalen var på vår sida där. Men vi spelade bra och förtjänade lite tur.

Det var på uppvärmningen strax innan match som Anton Lans skadade sig.

– Det är ju aldrig optimalt att hoppa in så där. Men jag fick tjugo minuter att värma upp på och det räckte. Det var en rolig match att spela. Det kändes bra också, så det var kul.

Men starten blev tung.

– Att släppa in mål direkt är inte det bästa men vi ryckte upp oss direkt och sett över hela matchen tycker jag att vi var bättre.

Fokus ligger just nu på att jaga Europaplats.

– Nu måste vi samla ihop oss till de två kvarvarande matcherna, säger Daniel Mobaeck.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.