Annons

Mjällby säljer – och lånar in – Persson

Fotboll • Publicerad 7 februari 2023
Noah Persson fick göra debut i A-landslaget under januariturnén i Algarve tidigare i år. Snart lämnar han allsvenskan för spel i schweiziska Young Boys. Arkivbild.
Noah Persson fick göra debut i A-landslaget under januariturnén i Algarve tidigare i år. Snart lämnar han allsvenskan för spel i schweiziska Young Boys. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Mjällby säljer den talangfulle vänsterbacken Noah Persson till schweiziska Young Boys. Den blekingska fotbollspubliken får dock njuta av 19-åringens kvaliteter ytterligare några månader.

Som en del i avtalet – kontraktet sträcker över säsongen 2026–27 – lånas Persson ut till Mjällby till och med slutet av maj månad. Därmed kommer han att kunna delta i såväl svenska cupen som inledningen av den allsvenska säsongen.

Annons

"En övergång som denna är alltid komplex och består av många olika delar men när vi nu avslutar den är det vår största övertygelse att detta är en bra affär och överenskommelse för både Noah Persson och Mjällby AIF", sägre Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson till klubbens hemsida.

Så sent som i januari gjorde Noah Persson debut i A-landslaget i en landskamp mot Finland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons