Annons

Misstänkt häktad för dödsmisshandeln

Den 28-årige man som misstänks vara ansvarig för en 43-årig fotbollssupporters död häktades på onsdagen.
Sport • Publicerad 2 april 2014
Foto: BJ÷RN LINDGREN / TT

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Han är på sannolika skäl misstänkt för misshandel av normalgraden och vållande till annans död.

Annons

– Det är klart att det rör sig som om en misshandel av mycket allvarligt slag, som ledde till ett dödsfall av oaktsamhet, sade domaren, chefsrådman Stefan Reimer, sedan häktningen offentliggjorts.

När häktningsförhandlingen startade i Helsingborgs tingsrätt förnekade 28-åringen brott. Den misstänkte satt under en blå filt vid sidan om sin advokat. Enligt försvararen är han djupt förtvivlad över situationen, men inte särskilt förvånad över häktningsbeslutet.

– Händelsen är oerhört uppmärksammad och det pågår en gigantisk polisundersökning. Så vi kan förstå att polisen bör ges chansen att arbeta metodiskt i lugn och ro, sade advokat Stefan Rosell efteråt.

Oklar dödsorsak

Enligt Rosell kan häktningen till och med gagna 28-åringen eftersom ingen, när utredningen väl är klar, kan säga att han har undanhållit någonting.

Att domstolen mildrade brottsrubriceringen – från grov misshandel till misshandel av normalgraden – betyder inte så mycket för själva polisutredningen, enligt kammaråklagare Eleonor Johansson. Hon måste väcka åtal senast den 16 april.

– Det viktiga nu är att han blev häktad och att utredningen kan gå vidare. Det handlar bland annat om många förhör och att studera vad som eventuellt fastnat på övervakningsfilmer, sade hon.

Finns hotbild

Samtidigt konstateras att det finns en hotbild mot anhöriga till 28-åringen, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

– Vilka hot som är reella är svårt att avgöra men vi chansar inte gärna. Därför har vi vidtagit åtgärder, säger kriminalchef Mats Olsson till tidningen, utan att gå in närmare på vilka åtgärder det handlar om.

Annons

Enligt Stefan Rosell är hans klient lyckligt ovetande om den hotbild som riktas mot hans anhöriga.

– Det märkliga är nu att häktet nog är den säkraste platsen för honom själv, säger Rosell till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons