Annons

Milwaukee Bucks klart för NBA-final

Basket • Publicerad 4 juli 2021
Milwaukee Bucks Brook Lopez (höger) kramar om lagkamraten Bobby Portis efter segern mot Atlanta Hawks. Nu väntar Phoenix Suns i den amerikanska basketfinalen.
Milwaukee Bucks Brook Lopez (höger) kramar om lagkamraten Bobby Portis efter segern mot Atlanta Hawks. Nu väntar Phoenix Suns i den amerikanska basketfinalen.Foto: John Bazemore/AP/TT

Milwaukee Bucks är klara för final i den nordamerikanska basketligan efter att ha besegrat Atlanta Hawks i semifinalserien med 4–2 i matcher, i bäst av sju.

Bortlaget vann det sjätte mötet med 118–107, trots att dess grekiska stjärna Giannis Antetokounmpo, som två gånger har utsetts till ligans mest värdefulle spelare, missade matchen på grund av en knäskada han ådrog sig i den fjärde semifinalmatchen.

Annons

I Antetokounmpos utevaro fyllde Jrue Holiday det offensiva tomrummet genom att sätta 27 poäng. Bäste poänggörare blev lagkamraten Khris Middleton, med 32 poäng.

Det är första gången på 47 år som Milwaukee spelar NBA-final. Laget vann sin första och hittills enda NBA-titel 1971 och har inte spelat final sedan 1974.

I finalen väntar Phoenix Suns, som besegrade Los Angeles Clippers med 4–2 i matcher. Finalspelet drar i gång på onsdag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons