Annons

MFF tillbaka som vinnare – med nöd och näppe

Efter debaclet mot serieledaren Djurgården reste sig Malmö FF hemma mot Varberg.
Skåningarna vann dock med nöd och näppe – och har släppt in näst flest mål i allsvenskan.
Sport • Publicerad 9 maj 2021
Malmö FF:s Søren Rieks (i mitten) jublar med sina lagkamrater efter sitt 3–1-mål hemma mot Varberg, som blev matchavgörande. MFF vann till slut med 3–2.
Malmö FF:s Søren Rieks (i mitten) jublar med sina lagkamrater efter sitt 3–1-mål hemma mot Varberg, som blev matchavgörande. MFF vann till slut med 3–2.Foto: Andreas Hillergren/TT

Regerande mästarlaget Malmö FF blev utspelat av guldkonkurrenten Djurgården (1–3) på bortaplan i måndags. Nu studsade MFF tillbaka via 3–2 hemma mot Varberg, men det var spännande ända fram till slutsignalen.

– Det ska inte behöva bli så här tajt, säger mittbacken Lasse Nielsen, som satte 2–1-målet efter en dryg timme.

Annons

Varberg reducerade till 2–3 med åtta minuter kvar att spela av ordinarie tid.

– Då blir det lite nervöst. Jag tycker att vi har bra kontroll i andra halvlek, men det blir spännande och långa bollar där allt kan hända. Självklart är man inte nöjd med att släppa in två mål, säger Lasse Nielsen.

"Gärna ha en nolla"

MFF är målfarligast i allsvenskan med tio mål framåt, men har även släppt in hela nio mål. Lika många som nästjumbon Örebro och ett färre än Varberg, som har släppt in flest mål i allsvenskan.

– Vi vill gärna ha en nolla. Det var längesedan. Vi hade inget i cupmatcherna heller. Det skulle vara skönt som lag att hålla nollan, så att vi bara behöver ett mål i en match för att vinna, säger Nielsen.

– Den här matchen ska vi vinna med 3–1 eller 4–1. Sista tio minuterna ska det vara lugnt. Det ska inte behöva vara så nervöst, fortsätter han.

Det matchavgörande målet svarade inhopparen Søren Rieks för när han knorrade in 3–1 i krysset i den 79:e minuten.

– Ett av mina bättre mål, speciellt med vänstern, säger Rieks om sitt tredje allsvenska mål för säsongen.

Tidigare under söndagen föll Djurgården borta mot Degerfors (0–2) och MFF är nu två poäng efter serieledaren från Stockholm.

– Ja, men vi har bara spelat fem matcher. Det är 25 matcher kvar och vi kan bara fokusera på oss själva, säger Lasse Nielsen.

Dansken var en av fyra nya spelare i startelvan när tränaren Jon Dahl Tomasson ruskade om jämfört med debaclet mot Djurgården. Även nyförvärvet Veljko Birmancevic, Adi Nalic och Felix Beijmo fick chansen från start och de två förstnämnda fixade ledningsmålet efter tolv minuter. Nalic agerade framspelare när Birmancevic kunde skicka in sitt första allsvenska mål för MFF.

"Blir man inte fet av"

Annons

Åtta spelare delar på skytteligaledningen i allsvenskan på tre mål – en av dem är Varbergs mittback Oliver Stanisic. I den 26:e minuten nickade han in kvitteringen på hörna. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid nickade inhopparen Simon Karlsson Adjei in 2–3-reduceringen, men några poäng blev det inte för hallänningarna.

– Killarna tar ändå matchen in i mål, säger Varbergstränaren Joakim Persson och fortsätter:

– Prestationen är fullt godkänt. Det är en hedersam förlust, det blir man inte fet av, men vi kan ta med oss mycket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons