Annons

Messi hotad – svärföräldrarnas butik beskjuten

Natten mot torsdagen, lokal tid, avlossade två män 14 skott mot en livsmedelsbutik i Lionel Messis hemstad Rosario i Argentina.
Butiken ägs av fotbollsstjärnans svärföräldrar och utanför lämnades ett mot VM-hjälten riktat hot.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2023
Polis utanför Lionel Messis svärföräldrars butik, som besköts under natten mot torsdagen.
Polis utanför Lionel Messis svärföräldrars butik, som besköts under natten mot torsdagen.Foto: Sebastian Lopez Brach/AP/TT

"Messi, vi väntar på dig. Javkin är en knarkhandlare, han kommer inte att ta hand om dig", stod det på det handskrivna meddelandet.

Pablo Javkin är borgmästare i Rosario och har bekräftat att butiken tillhör föräldrarna till Antonela Roccuzzo, Messis fru. Enligt

Annons

Javkin är syftet med attacken att skapa kaos i staden, som ligger runt 30 mil nordväst om Buenos Aires.

– Det som söks här är genklang, det är svekfullt. Vilken story blir mer viral i världen än en attack mot Messi? säger borgmästaren.

Ivan Gonzalez, biträdande polischef i provinsen, säger till lokal tv att attacken inte är ett hot, utan snarare har som syfte att dra till sig uppmärksamhet. Han tillägger att ingen person har kommit till skada.

Hamnstaden Rosario har blivit ett nav för droghandel i landet och är en av Argentinas mest våldsamma städer med 287 rapporterade mord under 2022.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons