Annons

...men Ulricehamn åkte ur högsta serien

Det hade behövts en poäng mot topplaget Spårvägen.
Den uteblev.
Ulricehamn är ute ur eliten.
Och toppspelaren Ida Söderlund lämnar.
Sport • Publicerad 17 februari 2008

bordtennis elitserien nord dam

Trollhättan–Ulricehamn 3–6

Annons

Ulricehamn–Spårvägen 0–6

Vinst över bottenkollegan Trollhättan räckte inte. Spårvägen var för bra.

– Förlusten mot dem är inte mycket att säga om. De kom med bästa laget och då är det för svårt för oss, säger lagledaren Arne Larsson.

Siffrorna till trots. Ulricehamn bjöd bra motstånd och både Ida Söderlund och Linnea Larsson var nära att vinna varsin match i mötet med Stockholmslaget.

– Jag spelade jättebra. Allt stämde. Malin Pettersson som jag mötte är egentligen bättre än mig, men jag var bättre än jag brukar och hon lite sämre, säger Söderlund som inte ser en framtid i Ulricehamn och division I.

– Det är väldigt tråkigt, men jag är inte inställd på att spela i ettan. Jag får ta nya tag och hitta ett annat lag, för jag vill spela i elitserien.

17-åriga Söderlund åkte direkt efter seriespelet till Örebro för ett landslagsläger och en internationell tävling.

Lagledare Larsson hoppas ändå få ihop ett slagkraftigt lag till nästa säsong. Men förutom Söderlund, så finns även frågetecken kring Christina Andersson och Karin Svensson.

En stomme med Sara Lundin och Linnea Larsson kommer dock att fortsätta.

– Vi vet inte riktigt hur det blir nästa år, men vi kommer att behöva någon eller några nya spelare till hösten, säger Arne Larsson.

Annons

Han fortsätter:

– Det har varit en lärdom att spela i elitserien med mycket bra matchning.

Frågan är – till vilken nytta?

Martin Björklund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons