Annons

McIlroy uppmanar tourerna att prata

Golfstjärnan Rory McIlroy uppmanar PGA touren och Europatouren att prata med den nya Saudistödda LIV-touren.
Golf • Publicerad 7 juli 2022
Rory McIlroy. Arkivbild.
Rory McIlroy. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

I ena ringhörnan står den amerikanska (PGA) och Europatouren (DP World Tour). I den andra står LIV-touren. PGA har stängt av golfare från LIV att delta i sin tour och Europatouren är mitt i en process av att göra likadant, den europeiska tourens avstängning har dock temporärt hävts.

Nu uppmanar fyrfaldige majorvinnaren Rory McIlroy tourerna till att prata med varandra.

Annons

– Det måste hända, i efterhand kan man se att där finns saker som kunnat undvikas, det är stökigt och jag önskar att det inte blivit så, sade han till BBC.

Han vill dock fortsatt att golfarna i LIV-touren ska vara avstängda men att en kompromiss behöver hittas. Det för att golfvärlden splittras.

– Just nu ser det inte bra ut, alla måste se sig själva i ögonen och jobba för att bli bättre.

McIlroy ser inte bara negativt på sponsring och inblandande från Saudiarabien utan menar att det i så fall måste ske på rätt grunder.

– Jag förstår verkligen folks reservationer men samtidigt: I fall dessa personer är seriösa med att investera miljarder till golfen, så är det kanske en bra sak? Men det måste göras på rätt sätt.

Han fortsätter:

– Exempelvis Aramco (energibolag som sponsrar damtouren) har varit riktigt bra för damgolfen då de kommit in med stora mängder pengar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons