Max backar om clean arena

"Hamburgerkriget" i Borås är över. Hamburgerkedjan Max tecknade i dag, på eget initiativ, ett nytt hyresavtal med fastighetsägaren IBAB.
Sport • Publicerad 21 december 2009
Ett nytt hyresavtal signerades av Max vd, Richard Bergfors och Lars Nordin, vd Industribyggnader i Borås AB. Kommunalråden Ulrik Nilsson (M) och Ulf Olsson (S) tittar på.
Ett nytt hyresavtal signerades av Max vd, Richard Bergfors och Lars Nordin, vd Industribyggnader i Borås AB. Kommunalråden Ulrik Nilsson (M) och Ulf Olsson (S) tittar på.Foto: Lars Åke Green

– Vi kommer att stänga under de dagar Uefa kräver clean arena, utan krav på ersättning, säger vd Richard Bergfors, Max.

Arrangörskapet för U 21-EM gick Borås Arena förbi. Uefas sponsorsregler på en clean arena, krävde att hamburgerkedjan Max stängde sin restaurang under mästerskapet.

När Max ändå höll öppet, gick tävlingarna till Halmstad som drog in åtskilliga miljoner till stadens näringsliv genom arrangemanget.

– Det var inte alls vår avsikt. Vi trodde att Uefa skulle godta kompromissen vi erbjöd, säger Richard Bergfors.

– Vi vill inte hamna i den situationen igen. Därför kommer vi från Max sida att ändra vårt hyresavtal. Vi kommer att stänga under de dagar Uefa kräver det, utan krav på ersättning, säger Bergfors.

Max erbjudande togs emot med glädje av kommunalråden Ulrik Nilsson och Ulf Olsson.

– Det betyder mycket för Arenan och Borås stad att Max har tagit det här steget. Jag tycker Max har gett boråsarna en bra julklapp idag, sade Ulrik Nilsson, innan papperen lades på bordet och ett nytt hyresavtal signerades av Max vd, Richard Bergfors och Lars Nordin, vd Industribyggnader i Borås AB.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.