Annons

Matthews tillbaka efter corona: "Mår bra"

Torontos stjärncenter Auston Matthews har varit sjuk i covid-19.
När det kanadensiska NHL-laget samlades för träningsläger på is inför Stanley Cup-slutspelet var han tillbaka med laget.
Ishockey • Publicerad 13 juli 2020
Torontos Auston Matthews under måndagens isträning med NHL-laget.
Torontos Auston Matthews under måndagens isträning med NHL-laget.Foto: Chris Young/AP/TT

Det var för några veckor sedan som 22-åringen testade positivt för infektionssjukdomen som orsakas av coronaviruset. Amerikanen har inte kunnat delta fullt ut i lagets två inledande förberedelsefaser inför slutspelet som inleds i augusti.

– Det har egentligen inte hindrat min träning, säger Auston Matthews till NHL.com.

Annons

Han säger sig inte ha känt av några symtom sedan det positiva testet i mitten av juni. När Toronto samlades på is i inledningen av den tredje uppstartsfasen i coronapandemin var stjärncentern tillbaka.

– Jag har kunnat göra saker hemma, men självklart inte kunnat lämna hemmet eller åka skridskor eller något sådant. Det är nog det enda jag har tappat, jag hade åkt skridskor före (sjukdomen) och behövde sedan vara två, tre veckor från isen. Det kommer i kapp dig, säger Matthews och fortsätter:

– Jag har känt mig ganska normal under den största delen av tiden i två veckor. Men självklart har jag suttit i karantän och känner mig frisk nu, så allt är bra.

Enligt nyhetsbyrån Reuters testade 43 NHL-spelare positivt för covid-19 i samband med den andra förberedelsefasen. Den nordamerikanska ishockeyligan delger inte identiteten på spelarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons