Annons

Martin Olsson klar för MFF: "Största klubben"

Malmö FF har gjort klart med Häckens vänsterback Martin Olsson. Den landslagsmeriterade 33-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2022.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2021
Martin Olsson gör sin första träning med Malmö FF.
Martin Olsson gör sin första träning med Malmö FF.Foto: Johan Nilsson/TT

Martin Olsson har genomfört sitt första träningspass med laget under förmiddagen.

"Det är skönt att vara här och jag är väldigt glad över att få skriva på och representera Malmö FF. Jag har kommit till den största klubben i Skandinavien, som ska ut i Europa och försvara ett SM-guld och det är väldigt inspirerande.", säger han i ett uttalande.

Annons

Malmö har varit ute efter en vänsterback sedan det stod klart att dansken Jonas Knudsen missar större delen av säsongen på grund av en skada.

"Martin spelar på en position vi behöver förstärka. Han är en spelare med stor erfarenhet som kommer att förstärka oss på kort och lång sikt. Han är en duktig försvarare som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet.", säger sportchefen Daniel Andersson.

Olsson anslöt till Häcken inför den här säsongen men lämnar Hisingsklubben efter bara ett halvår. Innan det spelade han för Skånerivalen Helsingborg.

Veteranen har gjort nästan 200 matcher i engelska Premier League och står på 51 A-landskamper för Sverige. Han var uttagen i den svenska EM-truppen i somras, men ådrog sig en olycklig skada och ersattes av Pierre Bengtsson.

Rättat: Jonas Knudsen fick fel förnamn i en tidigare version.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons