Annons

Martin Olsson: "Jag är glad för Kens skull"

Martin Olsson applåderar Ken Semas succé mot Estland – trots att den förmodligen håller veteranen utanför startelva mot Österrike på tisdag.
– Jag är glad för Kens skull, säger Olsson.
Fotboll • Publicerad 10 september 2023
Martin Olsson tror att Ken Sema spelar vänsterback även mot Österrike.
Martin Olsson tror att Ken Sema spelar vänsterback även mot Österrike.Foto: Christine Olsson/TT
Ken Sema.
Ken Sema.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Olsson, som spelar sporadiskt i Malmö FF, klev rätt in i laget i den smärtsamma EM-kvalförlusten mot Österrike i Wien i juni.

Förbundskaptenen Janne Andersson har i alla år haft stort förtroende för den numera 35-årige vänsterbacken.

Annons

Men Olsson tror inte på spel mot österrikarna den här gången, av fler skäl än att Ken Sema briljerade mot Estland.

– Jag tror att det blir svårt att byta i ett vinnande lag. Vinner man med 5–0 och håller nollan så har man gjort det bra, säger han.

– Vi spelar hemma så jag tror att vi kan föra spelet lite mer. Då är det också bra att ha någon som Ken som är offensiv. Just nu, i mitt huvud, tänker jag att man inte byter.

För Olsson är det inte hela välden om han förlorar fajten om vänsterbackspositionen.

Snarare gläds han med Ken Sema.

– Jag är glad för hans skull. Han är en bra kille, vi är bra vänner. I tidigare matcher har han haft för mycket press på sig själv. Nu var det första matchen jag såg att han slappnade av och kunde njuta av fotbollen.

– Spelar han är det bara att klappa händerna. Jag hoppas att han gör fler bra matcher, som den i går. Det är kul att se, säger Olsson.

TT: Pratade du med Ken när han fick beskedet att han skulle spela mot Estland?

– Vi satt bredvid varandra i omklädningsrummet inför matchen så det var lite småsnack. Jag gav några råd, som att slappna av och gå ut och njuta. I pausen sade jag åt honom att han skulle fortsätta som han börjat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons