Maråker är hjälten i Borås

Borås Basket såg länge ut att få notera säsongens första förlust, då kom supervändningen och fjärde raka segern.
Sport • Publicerad 15 oktober 2014
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM

– Vår offensiv gav oss chansen att vinna, säger Christian Maråker som avgjorde från straffkastlinjen.

Snacka om dramatik i Solnahallen när Borås Basket, tack vare en supervändning i slutet på den fjärde perioden, kunde vinna med 102–100.

Det var till slut Christian Maråker som klev fram och avgjorde med flera viktiga straffkast i slutminuterna.

– Det är ju det här man tränar för, skönt att skotten satt också, ?säger Christian Maråker som ?också ?höll sig framme och tog den matchavgörande returen i slutsekunden.

Vad är det som gör att ni kan komma tillbaka?

– Vi fortsätter att köra vårt spel hela tiden. Sedan tycker jag att vi är ganska bra framåt, vår offensiv gav oss chansen att vinna den här matchen.

Det såg annars mörkt ut för Borås som fick se hemmalaget komma ut väl förberedda och med ett nästan felfritt skytte.

Amerikanen James Washington III var allra värst med sina 29 poäng och åtta assist. Spanjorern Miguel Montanana ville inte vara sämre och noterades för 24 poäng och nio returer, siffror som sånär knäckte Borås i ?Solnahallen.

Framförallt i den tredje perioden såg hemmalaget ut att gå mot seger. Då vaknade plötsligt JJ Miller och fullständigt öste i poäng efter poäng och tog gästerna tillbaka i matchen.

– Så här är det med JJ, sett över 40 minuter kommer han att ha sin period där han gör en massa poäng. Han kan göra 15 poäng på fyra–fem minuter om det behövs, säger coachen Pat Ryan.

Det blev till slut 25 poäng för JJ som, i den fjärde perioden och med ställningen 87–82 till Solna, också låg bakom vändningen ?som skulle bli början på Borås fjärde seger. På bara några sekunder kunde firma Miller, McKnight och Darboe vända 87–82 till ledning 87–89.

Avslutningen på matchen blev dramatisk där Borås, efter JJ Millers sena skott fram till 94–91, såg ut att räcka till seger.

Direkt efter foulade nämligen hemmalagets Alex Lindqvist ut sig, samtidigt som hemmacoachen Ray Ailus drog på sig en teknisk foul med blott 35.1 sekunder kvar på klockan. Men en övertramp gav ändå Solna chansen, som också tog den, tack vare en stekhet James Washington III.

När det som mest behövdes klev dock landslagsstjärnan Christian Maråker fram och avgjorde med fyra raka straffkast och en retur på Solnas sista kvitteringschans.

– Jag tycker att det är en bra basketmatch med hög skottprocent från båda lagen, försvarsspelet har vi dock en del att jobba med, säger coachen Pat Ryan som inte var nevös när Maråker klev fram till linjen.

– Jag har stort förtroende för Christian, och vi brukar skjuta mycket straffar.

Magnus Jansson Klarin

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.