Annons

Mållöst och nya skadeproblem för Göteborg

Stjärnvärvningen Marek Hamšík vilade – och storsatsande IFK Göteborg lyckades bara knipa en poäng efter den mållösa premiären borta mot Örebro.
Samtidigt blev den blåvita skadelistan ännu längre då Simon Thern haltade av på slutet – och lite senare tvingades även Sebastian Eriksson lämna Behrn arena.
Fotboll • Publicerad 10 april 2021
Örebros Agon Mehmeti (till vänster) och IFK Göteborgs Alexander Jallow i duell under den mållösa premiären på Behrn Arena.
Örebros Agon Mehmeti (till vänster) och IFK Göteborgs Alexander Jallow i duell under den mållösa premiären på Behrn Arena.Foto: Kicki Nilsson/TT

– Han (Simon Thern) har väldigt ont just nu, säger tränaren Roland Nilsson.

För hårdsatsande Göteborg har förväntningarna varit höga under försäsong. Först anslöt Marek Hamšík till laget innan man presenterade hemvändarna Marcus Berg och Oscar Wendt – som ansluter efter EM-slutspelet i sommar.

Annons

Och på lördagskvällen när skadedrabbade Göteborg ställdes mot Örebro fick alltså Marek Hamšík stanna hemma på grund av en vadskada som han ådrog sig på sin blott tredje träning med Blåvitt.

"Lite premiärnerver"

Örebro hade taktpinnen inledningsvis – men IFK Göteborg tog över efter en kvart och dominerade bollinnehavet. Annars skapades det få riktigt heta målchanser på Närkeslättens konstgräs.

– Matchen böljade lite fram och tillbaka. Båda lagen hade lite premiärnerver, säger Roland Nilsson.

– Vi skapade inte så mycket framåt som jag hade hoppats på. Ett oavgjort resultat är väl rättvist i dag, tillade han.

Blåvitt var närmast nätkänning efter 27 minuter då Gustaf Norlin skickade iväg ett inspel till anfallaren Kevin Yakob som sköt från nära håll – men Örebromålvakten Bobby Allain gjorde en fantastisk reflexräddning.

I andra halvleken noterades egentligen inte en enda riktigt vass målchans.

Dystert skadeläge

Och för Göteborg blev alltså skadeläget ännu värre. Efter 80 minuter åkte mittfältare Simon Thern på en smäll över benet och haltade av planen. Och lite senare blev läget ännu värre när Sebastian Eriksson tvingades kliva av med en befarad skada.

Hur är det med Simon Thern?

– Han har ont just nu. Han smällde ihop där och kände att det gjorde ont så nu får vi se vad det medicinska teamet kommer fram till.

Hur känns det med ännu en trolig skada?

Annons

– Vi har ju haft tillräckligt med skador så att ytterligare en är ju inte särskilt kul.

Enligt Nilsson är läget med Sebastian Eriksson bättre. Han utesluter inte att Hamšík är med i nästa match.

– Det får vi se. Vi valde att vara försiktiga inför den här matchen och nu har vi en vecka på oss att träna och förhoppningsvis kan han vara med och träna hela veckan.

Roland Nilsson valde att placera Pontus Wernbloom på bänken.

– Tycker att August (Erlingmark) har gjort bra ifrån sig och han har lite andra egenskaper än vad Pontus har.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons