Annons

Magnusson valde allsvenskan framför BHC

Borås Hockey kraschlandade – och truppen splittrades över hela Norden. Patrik Magnusson, 24, valde allsvenskan och Karlskrona.
Sport • Publicerad 19 september 2012
Patrik Magnusson valde liksom många andra att lämna BHC. - Jag har käpat många år för att nå allsvensk nivå och då vill man inte göra om den resan.
Patrik Magnusson valde liksom många andra att lämna BHC. - Jag har käpat många år för att nå allsvensk nivå och då vill man inte göra om den resan.Foto: 

– Borås är ett avslutat kapitel, men jag tror att det kan vara bra för klubben att bygga upp något nytt, säger backjätten.

Den 204 centimeter långe Magnusson hann med 50 allsvenska matcher i BHC-tröjan innan alla förutsättningar plötsligt förändrades en varm sommardag.

Annons

– Många i laget kände sig blåsta, vi var ställda mot väggen kan man säga. Det var inte de signaler vi fått. Nu var det upp till en själv att hitta en ny lösning.

Var det aldrig aktuellt att stanna?

– Nej, jag hade kämpat många år för att nå allsvensk nivå och då vill man inte göra om den resan. Det var inte heller så att Per (Ljusteräng) försökte övertala mig för lagets skull, han tyckte att jag skulle byta klubb för min egen utvecklings skull, det var ändå ärligt.

Vad tror du om hockeyns framtid i Borås?

– Jag tror det är bra att börja om. Hitta något nytt. Det var mest förknippat med problem förra säsongen och tufft med publiken. Det var "älska Elfsborg" på alla bilar man såg i stan, samtidigt som basketen växte sig stark. Det gäller nog för hockeyn att hitta sin grej.

135 mil norrut tog Asplöven Borås plats i allsvenskan – liksom en hel femma från den degraderade klubben. Forwarden Peter Wennerström, 24, var signad BHC-spelare i två veckor innan flyttlasset gick på nytt.

– Vi har snackat lite efteråt här uppe och det som fortfarande känns skumt är hur ledningen i Borås kunde känna att allt var löst, att allt var grönt, och så var det helt tvärtom. Agenten fick jobba hårt ett tag och det fanns anbud från Norge och Danmark. Men allsvenskan är en bättre liga, och för mig är det skit samma var jag bor, bara hockeyn är så bra som möjligt.

Vad känner du för Borås?

– Andro Michel, målvakten, känner jag bra sedan tiden i Skåre och det är klart att man kommer att kolla hur det går. Annars har jag släppt det nu. Det var då.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons