Annons

Macron utbuad vid invigning av rugby-vm

Frankrikes president Emmanuel Macron möttes av högljudda burop och visslingar när han skulle hålla tal vid invigningsceremonin av rugby-vm, som i år hålls i Frankrike.
Rugby • Publicerad 9 september 2023
Emmanuel Macron fick ett frostigt mottagande när han skulle invigningstala vid rugby-vm i Paris.
Emmanuel Macron fick ett frostigt mottagande när han skulle invigningstala vid rugby-vm i Paris.Foto: Aurelien Morissard/AP/TT

Macron var tvungen att ta en paus på grund av buropen innan han kunde hålla sitt tal inför fredagskvällens match mellan Frankrike och Nya Zeeland på Stade de France i Parisförorten Seine-Saint-Denis.

Den franske presidentens popularitet har dalat under det senaste året efter att han genomdrivit en kontroversiell reform för att höja landets pensionsålder.

Annons

Bland de franska rugbyfansen väcker Macrons mottagande på Stade de France blandade känslor.

– Folket har inte glömt förolämpningarna och pensionsreformen. Han fick det välkomnande han förtjänade, säger Bastien Lachaud, från vänsterpartiet LFI i Seine-Saint-Denis.

Från Macron-supprortrar får den buande publiken i stället hård kritik.

– Det här borde inte ske på en stadion. Att bua ut republikens president är att bua ut Frankrike, säger Mathieu Lefevre, parlamentsledamot från Macrons parti Renaissance.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons